2020-as pecatavi útjavítás az Összefogás Építési Alapból

2020-ban az Összefogás Építési Alap pályázatra csak civil szervezetek pályázhattak. A Biatorbágy Pecatóért Egyesület helyi útjavításokra pályázott, melyen 6 millió forint támogatást nyert. A pályázatot megelőzte egy lakossági felmérés, ez segített meghatározni, melyek azok a kritikus útszakaszok, amelyek javítása a legtöbb helyi lakos közlekedését segítené. A kérdőív segítségével az egyesület azt is felmérte, mekkora önerőre számíthat a lakosság részéről. Előzetesen a Horhos utca meleg aszfaltozására 752 000 Ft, a Szirom-Barackos-Bíbor útszakaszra 485 000 Ft önerőt vállaltak a helyiek.

Július 28-án az egyesület az önkormányzattal aláírta az elnyert 6 millió forintról szóló, a Horhos utcának a Hold és Estike utcák közötti útszakaszát érintő útfelújítási szerződést. A szerződésben szerepel a másik megpályázott útszakasz is (Barackos-Bíbor kereszteződés, Szirom- Barackos kereszteződés) azonban a megpályázott 7 millió helyett csupán 6 milliót nyertek, így ezek kivitelezése kérdéses.

A lakosság önerős hozzájárulása tehát nagyon fontos lenne, mert ettől függ, hogy milyen mértékben lehet megjavítani a két megjelölt útszakaszt.
A 6 millió forinthoz kapcsolódó önerő összege 1 058 000 Ft. Az önerős felajánlásokat vagy az egyesület számlájára kell utalni, vagy személyesen Schenk Zsuzsannának (schenkzsu@gmail.com, +36 70 6289 039) vagy Sípos Mártának (sipkacbt@pecato.hu, +36 70 7740 712) odaadni, akik vállalták, hogy begyűjti azoktól, akik valamiért nem tudnak utalni.

Az egyesület bankszámlája:

 • Magnet Bank Bankszámlaszám: 16200151-18542376
 • Az utalás közleményébe írjátok bele, hogy ÖÉA (Összefogás Építési Alap), és azt is, hogy melyik utcához járultok hozzá!

A gyűjtés augusztus 14-ig tart.
A cikk publikálása napján a lakossági vállalások fél millió forint fölött jártak.

Amennyiben a beruházás valamilyen oknál fogva nem valósulna meg, akkor – ha igényli –, a támogató visszakapja az összeget.

Jelenleg négy érvényes ajánlat alapján az egyesület dönti el, melyik vállalkozóval készítteti el a munkát. A döntésről értesítik a közösséget.

Frissítés 2020. 08. 13.

13 hozzászólás

 1. Laki Nándor szerint:

  Kedves Ákos!
  Lehet tudni, hogy mennyibe kerülne a tervezett felújítás útszakaszonként? (Pl. A Horhos u aszfaltozása) Elképzelhető, hogy ennek tudatában a hozzájárulások is máshogy alakulnak.
  Üdv. Nándor

 2. Farkas András szerint:

  Kedves Ákos! Hány négyzetméter van tervezve a Horhosba és mennyi a Szirom-Barackos és Barackos-Bíbor útszakaszra?

 3. Égő Ákos szerint:

  Információim szerint a két feladatra együtt szerződnek a kivitelezővel, így nincs értelme szétszedni a költségeket. Nagyjából 60/40% a Horhos javára.

 4. Schenk Zsuzsi szerint:

  A Horhos utca 632 m2, 158 méter hosszan, 4 méter szélesen lesz aszfaltozva.

 5. Sipos Márta szerint:

  Kedves Nándor!
  A Horhos alsó szakasza, figyelembe véve, hogy 632 nm-nyi forró aszfaltra lenne ott szükség /természetesen zúzalékkal, emulzióval, hengereléssel és kiegészítő munkákkal) , a jelenlegi minimum összegekkel 5.150.000ből kell kijöjjön, de erről csak a Biatorbágy Pecatóért Egyesület tud pontosabbat mondani, számos céggel vették fel a kapcsolatot, azonban ezek nem nyilvánosak az itt lakók előtt, csak az eredeti, pályázatnál leadott ajánlat, de az drága is és jobb cégek is vannak. Mindenesetre arányait tekintve a felhasználható összegünk (ha beérkezik az 1.058.000 önrész), akkor 5,15millió és 1,91 millió lesz a két részre, négyzetméter arányban. Természetesen lehet a Szirom utcánál szükséges előmunka, ami azt a részt drágíthatja, de nagyjából ezzel lehet számolni.

 6. Érdekes nyerészkedés megint szerint:

  Szép lenne ha nem a tavalyi krerén bandával lenne a szerződés, nem esőben kihült aszfalt teritenétek vékonyan 2x áron. Nem ezen kellene valakinek nyerészkednie!
  Kérlek nézzetek már szét a piaci árak között! Google kidobja.

 7. Sipos Márta szerint:

  Kedves nevét nem vállaló hozzászóló!
  A nyerészkedést úgy érti, hogy a végén még 250ezret kellett hozzátennie saját zsebből annak, aki hónapokig gyűjtötte majd felügyelte a munkákat? Akkor igen, és ajánlom a következő évit nagy szeretettel megnyerni és megcsináltatnia. Gondolom a kétszerannyit is úgy érti, fele áron? Kiváncsian várjuk a találatokat, ahol olcsóbban csinálják meg ugyanazt. S gondolom az eső is a nyerészkedés része volt, külön a munkások hozták.
  Köszönjük szépen konstruktív hozzászólását, várjuk a későbbiekben is hatékony segítségét környezetünk jobbátételére.

 8. Égő Ákos szerint:

  Az azért tény, hogy a Hold elején nagyon hitvány munkát végeztek. Nem telt el egy év sem és kilyukadt az út. Éjjel miniuszban varicskoltákk az utolsó pillanatban, úgy hogy a hengerbe már belefagyott a víz.
  És a legszebb a történetben, hogy ez előtt amikor nehezményeztem a főnöknél a kifizetett de el nem végzett munkát, akkor mindenféle műszaki hibára, teherautójuk elromlására hivatkozott. Amikor mondtam neki, hogy legyen ez az ő bajuk engem ez nem érdekel, konkrétan megfenyegetett, hogy idejön és pofánver, megmutatja mennyire érdekeljen. Szóval valamiért én sem szeretném ezt a társaságot itt látni. Arra nagyon kíváncsi vagyok hogyan lehet ezeken érvényesíteni a garanciát.

  • Sipos Márta szerint:

   Ez nem fog működni, mert pont úgy néz ki, hogy a főnök nyerte, és nem a /pont az Általad leírt dolgok miatt/ kivált alvállalkozó…

 1. 2021. 01. 01.

  […] Összefogás építési alapból idén csak civil szervezetek kaptak, így nálunk a Pecatóért Egyesület pályázhatott. Meleg-aszfalt burkolat kialakítására pályáztak. Előzetes, kérdőíves felmérés után a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.