2+2 pecatavi pályázat

A Biatorbágyon működő civil szervezetek 2021-ben is pályázhattak maximum 600 000 Ft támogatásra. A horgászegyesület mellett két egyesület van, melyek a Pecató közösségi életéhez szervesen köthetők. Idén mindannyian pályáztak.

A Képviselő-testület 2021. július 26-án hétfőn 16.00 órakor a Városháza tanácstermében munkaterven kívüli képviselő-testületi ülésen szavaz a támogatásokról. Bárki elmehet.

A helyi pályázók és pályázatok:

Lélegző Képző Oktatási és Innovációs Alapítvány

Pályázati cél: Pecatavi közösség családi és gyermek rendezvényeihez mobil kemence és rendezvénysátor beszerzése, szeptember 4. (szombat) Pecatavi családi esemény megtartása

A pályázati cél rövid ismertetése:
Alapítványunk szeretne rendszeresen gyermek és családi rendezvényeket szervezni a Pecatavi Közösségünknek. Elsőként szeptember 4-én szombaton 10.00-18.00 óráig szeretnénk egy hagyományőrző, kézműves, játékos családi / gyermek rendezvényt szervezni, ahol mobil kemencében sütjük meg közösen az ott elfogyasztott ételeket, süteményeket. Mivel nincs közösségi házunk, ám nagyon nagy igény van a közösségi élet táplálására, így a Kertbarátok terére szeretnénk ezen – és más további – eseményen egy mobil rendezvénysátrat felállítani csupán az adott esemény idejének erejéig. A kemence karbantartását, szállítását, a sátor szét- és összeszerelését adott eseményeken, illetve ezen tárgyak tisztítását és tárolását alapítványunk vállalja saját költségén. A szeptember 4-én, 10.00-18.00 óráig tartandó eseményen szeretnénk továbbá játékos vetélkedőket, készségfejlesztő feladatokat, kézműves workshopokat tartani, ahol jutalom pontokat szerezhetnek a gyermekek, melyeket tombola sorsjegyre válthatnak és ezeket nyerik meg az esemény végén. A tombola nyereményeket beszerzését alapítványunk vállalja saját, illetve támogatói pénzből. Az áram és mosdóhasználatot Pecatavi Közösségünk lakói oldják meg a Kertbarátok terén, mely helyszíne volt már számos rendezvényünknek az elmúlt éveken és amely tökéletes helyet biztosít kis közösségünk számára. (A fenti mobil kemence és rendezvénysátorról mellékletben található minden technikai adat képekkel a pályázat végén. )

Pályázati cél pénzügyi részletezése:

 • Adott cél pályázott összege 600 000 Ft
 • Saját forrás (pl. tagdíj 1%): 100 000 Ft
 • Egyéb támogatás, pályázat (minisztérium, megy, EU, alapítvány, stb.): 0 Ft
 • Más forrás (szponzor, támogatók): 100 000 Ft
 • A pályázati cél összköltsége: 800 000 Ft

Biatorbágy Pecatóért Egyesület

Pályázati cél: Nyáresti lámpás felvonulás és lámpatelepítés, avagy tegyük biztonságosabbá és láthatóbbá Pecatót sötétedés után is!

A pályázati cél rövid ismertetése: A pecatavi Közösségi téren, egy nyári koraestén, lámpás készítéssel egybekötött bográcsolást szeretnénk tartani a helyi lakosoknak, családoknak, telkeseknek. A lámpások elkészítését követően, körsétát szerveznénk helyben, a pecatavi utcákban, feltérképezve a sötétebb, kevés világítással rendelkező utcákat A felvonulás kiegészítéseként (vagy másnapján), ezekbe az utcákba, utcasarkokra mozgásérzékelővel ellátott, napelemes reflektorokat (20 db-ot) szeretnénk elhelyezni addig, amíg a városi közvilágítás fejlesztés ezt a területet is eléri. A korábban személyesen is megvitatott (egyesületi kérdőívben felméri utcák, területek), és az önkormányzati kérelmünkben is vázolt közvilágítás fejlesztési lehetőségek egyelőre nem valósultak meg, holott ezek nagyban hozzájárulnak a terület közbiztonságához is.

Pályázati cél pénzügyi részletezése:

 • Adott cél pályázott összege 600 000 Ft
 • Saját forrás (pl. tagdíj 1%): 60 000 Ft
 • Egyéb támogatás, pályázat (minisztérium, megy, EU, alapítvány, stb.): 0 Ft
 • Más forrás (szponzor, támogatók): 0 Ft
 • A pályázati cél összköltsége: 600 000 Ft

PECA-Tó Sporthorgász Egyesület

Egyik pályázati cél: Bia Kupa horgász csapatverseny

A pályázati cél rövid ismertetése: A Bia Kupa horgász csapatverseny az egyesületünk által több évtizedes hagyományok alapján megrendezett nyílt horgászverseny, melyen minden évben rendszeresen 35-40 háromfős csapat vesz részt. A résztvevő csapatok zöme biatorbágyi, de rajtuk kívül 5-6 vendég csapat is rendszeresen nevez. A verseny célja a horgászsport népszerűsítése, továbbá Biatorbágy város jó hírnevének ápolása. Az eddig lebonyolított versenyek minden alkalommal népszerűek voltak és a versenyzőkön kívül is sok érdeklődőt vonzottak. Szeretnénk ezt a hagyományt tovább ápolni, és Biatorbágy város jó hírét öregbíteni.
A horgászverseny jól illeszkedik a város éves kulturális és sport rendezvényei sorába.

Pályázati cél pénzügyi részletezése:

 • Pályázott összeg összesen: 200 000 Ft
 • Saját forrás (pl. tagdíj, 1%): 100 000 Ft
 • Egyéb támogatás, pályázat (minisztérium, megye, eu, alapítvány stb.). 0 Ft
 • más forrás ( szponzor, támogatók): 0 Ft
 • A pályázati cél összköltsége: 300 000 Ft

Másik pályázati cél: Gyermek horgásztábor

A pályázati cél rövid ismertetése:
A gyermek horgásztábor egyesületünk több, mint tíz éve minden évben megrendezett hagyományos rendezvénye. Sajnos az elmúlt évben a pandémia miatt nem tudtuk megrendezni Ezt a tábort 6-14 éves gyermekek részére tartjuk. Megrendezésével az alábbi célokat tűzzük magunk elé: A gyermekek részére egy hét időtartamban a nyári vakáció idején tartalmas, érdekes elfoglaltságot biztosítani; – Megismertetni velük a horgászsport szépségeit, hogy később kedvet kapjanak hozzá, ezzel is hozzájárulva a horgásztársadalom megfiatalításához; – Különféle játékos módokon megismertetni velük nemcsak a halak, de természet világát is, hogy szeressék és védjék meg azt; – Nem utolsó sorban, szeretnénk a kissé elöregedett egyesületünk részére utánpótlást nevelni. A tábornak rendkívül jó híre van. Az utóbbi években egyre több, 55-65 gyermeket fogadtunk, de nem ritka a túljelentkezés miatt elutasított jelentkezés sem. A résztvevők zömében biatorbágyiak. A tábor szükségleteinek kielégítése, a gyermekek ellátása, horgászcikkek beszerzése és egyéb szükséges eszközök, anyagok biztosítása céljából elsősorban a helyi vállalkozásokat keressük meg és a felsoroltakat zömmel tőlük rendeljük meg és szerezzük be.

Pályázati cél pénzügyi részletezése:

 • Pályázott összeg összesen: 300 000 Ft
 • Saját forrás (pl. tagdíj, 1%): 700 000 Ft
 • Egyéb támogatás, pályázat (minisztérium, megye, eu, alapítvány stb.): 0 Ft
 • más forrás ( szponzor, támogatók): 0 Ft
 • A pályázati cél összköltsége: 1 000 000 Ft

5 hozzászólás

 1. Kovács Béla szerint:

  Azért üzleti vállalkozást nem kellene támogatni, lásd horgásztábor. Nem jótékony célú rendezvény, vastagon keresnek rajta és már igy is túl sokan támogatják.

  Titok itt: https://biatorbagyipecato.hu/gyermek-horgasztabor/

 1. 2021. 08. 22.

  […] rendezvényt eső esetén is megtartjuk mert ugyancsak pályázati pénzből rendezvénysátrat vásároltunk, ami lehetővé teszi a programokat rosszabb idő eseten […]

 2. 2021. 08. 22.

  […] rendezvényt eső esetén is megtartjuk mert ugyancsak pályázati pénzből rendezvénysátrat vásároltunk, ami lehetővé teszi a programokat rosszabb idő eseten […]

 3. 2021. 12. 29.

  […] egy nagyobb mulatság volt a Kertbarátok terén szeptember 4-én: a Pecatavi Családi Nap. A helyi civil szervezetteknek szóló idei pályázati keretből 600 000 forintot nyert a Lélegző Képző Alapítvány. Ebből az összegből egy mobil […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.