Az esővíz elvezető építése kezdődött

Márciusban aláírás gyűjtés kezdeményeztek a helyiek a Horhos menti vízmosások megszüntetése érdekében. A fő probléma az, hogy az esővíz folyamatosan egyre mélyebb árkokat ás ezáltal megnehezíti a helyi ingatlanok megközelítését. A megoldásnak egy út alatti betoncsőről szólt a javaslat, ez ügyben kértek segítséget és a kérést  Molnár János városgondnokság vezetőnek juttatták el, 60 helyi ingatlantulajdonos aláírásával.

A május eleji zivatarok a földutakat gyakorlatilag tönkretették, nem csak autóval hanem gyalogosan, babakocsival is veszélyes a közlekedés, a vízmosások sok helyen majdnem térdig érnek.
A mai nap reggelén elkezdődtek a munkálatok. Az önkormányzat megbízására alvállalkozó cég kezdte meg a Horhos utcán a vízelvezetési problémák megoldását. A víz útvonalát szilárd burkolattal – száraz betonnal – erősítik meg.
A javítást nagy örömmel fogadták a helyiek, de igazi megoldásnak sajnos nem tűnik. Fő probléma, hogy a horhoson nem megoldott a vízelvezetés. Amelyik
ingatlantulajdonos csatornát épített ki, a víz oda hordja a hordalékot.

Az aszfalt mellett a víz kimossa a laza talajt

A bekötő utak alatti vízelvezető betoncsőről nincs szó. A víz – ahogy a tapasztalatokból tudjuk – sajnos ki fogja mosni a megerősített útszakasz melletti laza talajt.
Hasonló a probléma a környék néhány szilárd útburkolata mellett is.  Ráadásul a javításra használt száraz beton sem tűnik időtálló anyagnak.

Kicsit átgondoltabban és a helyi lakosok bevonásával sokkal hatékonyabb megoldást lehetett volna találni. Ilyen esetben a munkálatok előtt érdemes a helyiekkel tapasztalatot cserélni főleg, hogy 60-an aláírták az igényt. Az itt lakók tudják mire kell figyelni, mik az igények, mi az ami bevált mi az ami pénzkidobás. Biztos vagyok mindenki elégedettebb lenne. 

Ez a javítás sajnos nem lesz időtálló

Kérjük a helyi ingatlan tulajdonosokat türelmesen, fokozott óvatossággal hajtsanak el az építési terület mellett.


FRISSÍTÉS (2014. 05. 05. – 19 óra): Azt a hírt kaptuk, hogy Molnár Jánoshoz nem jutott el a kérvény, nem is az ő területe az ilyesmi. Viszont a benyújtott dokumentum minden oldalán ott az “ÁTVÉVE” pecsét és az aláírás. De akkor vajon hova került?  Moldován Róbert az aláírások benyújtója, nem kapott róla tájékoztatást, hogy esetleg rossz helyre ment volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.