Biztonsági karpánt ajándékba

A busztól a Pecatóig gyalogolni vagy vissza, nappal is kihívás. Este az országút szélén botorkálva, de a Repkény utcában is veszélynek van kitéve a gyalogos. Ráadásul télen a délutáni hazajutás is legtöbbször sötétben történik. A megoldás az útszakasz kivilágítása lenne, amire ígéretet már kaptunk ugyan, de a megvalósítás sajnos még várat magára.
Úgy gondoltam, hogy ha az autós idejében észreveszi a gyalogost, az sokat segít, így egy aprósággal kicsit biztonságosabbá lehetne tenni az esti gyalogos közlekedést. Egyelőre próbából, saját költségen beszereztem néhány fényvisszaverős, világítós karpántot, amit a karácsonyi összejövetelen már osztogattam a gyerekeknek. Néhány darab még maradt, így felajánlom azoknak a szomszédoknak, akik legtöbbször gyalog járnak. Akinek ilyenre lenne szüksége, csak írjon egy e-mailt (erdekel@pecato.hu) és természetesen díjmentesen rendelkezésére bocsátok egyet – a készlet erejéig.

A karpántot a kabátra kívülről érdemes felrakni. Felkarra a hosszúsága miatt inkább csak gyermekek tudják felrakni, a felnőtteknek csak alkarra jó. Egy kapcsoló segítségével állítható, hogy gyorsan vagy lassan villogjon, esetleg folyamatosan világítson. Még nem tudom, meddig bírja az elem, de ha esetleg kimerül, akkor két darab CR2016-os gombelem kell a működéséhez, amit igen egyszerű cserélni.

Ha beválik és van rá igény, akkor esetleg a jövőben többet is rendelek. Kérem, osszátok meg a tapasztalatokat.

Biztonságosabb gyalogos közlekedést kívánok!

(2018. 01. 05. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.