Bozótirtás a Pecatónál

Szombaton reggel a meghirdetett időpontban szinte csak a szervezők gyülekeztek ICA mama boltja előtt a tereprendezésre készülve. Három motoros kaszával és kézi ágvágókkal végül öten álltunk munkába.

A bekötőút szegélyének rendezésével kezdtük, és folyamatosan haladtunk a Horhos felé. Az elburjánzott növényzet nemcsak az útszakasz beláthatóságát zavarta, hanem az úttestet is leszűkítette. Az irtás után a szembe érkező járművek most már kényelmesen elférnek.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a nemrégiben kitisztított bekötőút mellett ismét szeméttel teli zsákokat raktak le. Talán a legpofátlanabb a kanyarban elhelyezett szemetesszák volt. Tartalma háztartási szemét, vélhetően valamelyik helyi ingatlantulajdonos helyezte ki, idegenek általában a főúthoz közelebb rakják le a szemetet, ahol most is ismét 4-5 zsák található az erdőbe bedobva.
A bozótírási munkát végül délután 1-kor fejeztük be. A résztvevők saját költségből fedezték az üzemanyagot, az elhasznált damilt. ICA mama boltja pedig az ivóvizünkről gondoskodott.

Az akció sikeres volt, bár sajnálatos az érdektelenség, pedig a területen jócskán lenne mit rendezni. Óriási segítség lenne már az is, ha mindenki saját maga előtt, esetleg a szomszédos vagy szemben lévő gondozatlan porta előtt is nyírná az elburjánzott növényzetet.
Ráadásul a jelenlegi állapot csupán pár hétig tart, ha nincs gondozva a növényzet ismét visszahódítja a bozót a területet. Legközelebb nagyobb hírverést csinálunk, talán akkor legalább annyian eljönnek mint legutóbb a szemétszüretkor.

Ilyen volt, ilyen lett (Vigh Attila fotói):

(Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.