Elkészült a lakossági útjavítás

Szeptember hónap elején szerveződött egy lakossági útjavítás, mely a Pecató település egy nagy részének biztonságosabb megközelítését szolgálta. Pál László által szervezett akció nagyon jól sikerült, összesen  6 utca lakói fogtak össze és 99%-ban pozitívan ítélték meg a kezdeményezést.

Az útjavítás költségeihez 50 telektulajdonos járult hozzá. Volt aki pár ezer forintot, de volt, aki nagyobb összeget is ráfordított, és akadt, aki munkagépet bérelt a munkálatok idejére. Összesen eddig 630 000 forintot és rengeteg munkaórát fordítottak a javításra. Egyes útszakaszok javítását vállalkozóval végeztették, aminek költsége 570 000 forintot volt. A maradékot 60 000 forint értékben a mart aszfaltra költötték. Tavaszra maradt még 150 000 Ft az aktuális munkákra.

Kátyúzást és alábetonozás végeztek négy utcában, valamint három utcában a kanyarokban mart aszfaltburkolatot alakítottak ki. Az Estike utca 80-90 méteres maradék földút szakasza emulziós meleg bitumenes bazaltzúzalékos felületet kapott. De ez csupán ideiglenesen marad így, a tervek szerint – ha ismét összejön rá a pénz – májusban ezt a szakaszt is az eddigihez hasonló szilárd burkolattal látnák el.

A szervező köszöni a lelkes kétkezi munkát, és külön köszöni azoknak a szomszédoknak a bőkezű félajánlásait, akik nagyobb összeggel járultak hozzá. De a munka nem ért véget, maradt még javítandó útszakasz, így tavasszal ismét szerszámot ragadnak, amihez továbbra is várják az önkénteseket. Ezzel kapcsolatban bátran fordulhatnak Pál Lászlóhoz a  pallaszlo11@gmail.com -email címen vagy a 06-70-371 4002 telefonszámon.

(2018. 10. 02. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.