Frissítés! Favágás miatti szombati korlátozások

Frissítés (2020- 02. 09.): A favágási munkálatok befejeződtek, a vállalkozó levonult. Minden a tervek szerint, gyorsan pontosan zajlott. A Peca-tó Horgász Egyesület szeretné megköszönni a lakosok segítőkész közreműködését és türelmét. Hátravan még a vékonyabb ágak ledarálása, amit szintén helyi vállalkozó (ZöldEl) fog végezni. Az időpont egyeztetése folyamatban van.

Sok, akár még tüzelőnek is való ág maradt. A megmaradt faanyagból bárki szabadon vihet. Egyetlen egy kérés van, mindenki ügyeljen arra hogy ne legyen szétcincálva, az útra húzva. Ne nehezítsük meg a darálók munkáját.

Frissítés (2020. 02. 03.): A munkák folytatódnak. A biztonságos munkavégzés miatt két részletben teljes útlezárás lesz szombaton, 2020. február 8-án. A Tó sétányt teljesen lezárják a Kertbarátok tere és a Szirom utcai szakaszon 9-10 óra, valamint 11-12 óra között. A két időszak alatt egyáltalán nem lehet közlekedni járművekkel a Tó sétányon. A vállalkozó köszöni az eddigi közreműködést és kéri a helyiek megértését a továbbiakban is. Legyünk türelmesek.

Frissítés (2020. 02. 02.): Az avatatlan szem észre sem vette, hogy ezeknek a fáknak bármi bajuk is lett volna, kívülről egészségesnek tűntek.

Fák gallyazását, valamint vagyonra és életre veszélyes fák vágását végzik a hét végén a Peca-tó nyugati partján, a Tó sétányon. A vágást – minden engedély birtokában – a Peca-tó Sporthorgász Egyesület rendelte meg a vállalkozótól. A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai szerdán voltak terepszemlén, és nem emeltek kifogást. A munkálatok 35 fát érintenek. Elsősorban az ágak visszavágása történik emelőkosaras járműről. A tervek szerint csupán 5-8 sérült, kiégett, korhadt, életveszélyessé vált fát fognak kivágni. A kivágott fákat természetesen csemetékkel pótolják.
A vágási munkák 2020. február 1-jén szombaton 8 órától sötétedésig folynak. A munkavégzés alatt a Tó sétány Körte és Eper utca közötti szakaszát 8-10 óra között teljes egészében lezárják. Kerülni a Szirom utca irányában lehet majd. Egyéb szakaszokon a 38 méteres emelőmagassággal rendelkező jármű mellett körültekintéssel el lehet majd haladni.
2020. február 2-án vasárnap csupán gallyazás, takarítás lesz, ez közlekedési fennakadásokat nem fog okozni.

A Peca-tó Sporthorgász Egyesület elnézést kér a kellemetlenségek miatt, és kéri a lakosok megértését és együttműködését a munkálatok során.

http://www.biatorbagy.hu/hirek/2020013012376

1 Response

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.