Felhívás lakossági útjavításra

Azt hiszem, nem kell minősítenem a pecatavi utak állapotát. Egyes utcák az utóbbi idők heves esőzéseitől gyakorlatilag járhatatlanná váltak nemcsak személyautóval, hanem már gyalog is. A Pecató néhány aszfaltos útszakasza is rendkívül rossz állapotba került.
A lakosok egy része kétségbeesetten próbálja megoldani saját erőből, esetleg valamilyen forrást keres az útjavításra. Néhány szomszéd a 2018-as Összefogás Építési Alapból igényelhető támogatásra pályázott, melyből megnyertek 700 ezer forintot, ezzel próbálják rendbe rakni a Hold utcát és környékét.
Máshol sem tétlenkednek: az Estike-Szilva-Mókus-Kökörcsin-Holló utca tengely mentén a hó elején saját erőből indult egy kezdeményezés, amiről örömmel számolok be:

KÖZÖS ÉRDEK: FELHÍVÁS LAKOSSÁGI ÖSSZEFOGÁSRA

Tisztelt Lakók, kedves Szomszédok!

Pál László vagyok, levelemmel a környéken élő lakosokat szeretném megszólítani.
Összefogást, közös munkát kérek Tőletek. Mi két éve lakunk itt feleségemmel a Hóvirág u. 12. sz. alatti házban. Többnyire autóval járunk minden nap dolgozni. A hegyre vezető utat szeretnénk elfogadható állapotba hozni. Ehhez egy kis anyagi segítségre és férfi munkára lenne szükség.

Külső cégre nem bíznánk, mert az nagyon megterhelné várható anyagi forrásainkat.

A terv: az Estike utca felső 40 méterét, illetve a Szilva utca 20 méteres szakaszát csinálnánk meg, valamint a Mókus utca, Kökörcsin utca és Holló utca kátyúzását is.

Az aszfaltot hozatjuk és vibrációs tömörítővel kezelnénk. Erre kapna egy kis adalékot, amivel majd összeáll. A mostani utat is így csinálta egy kedves ott lakó (Molnár János). János is segítene ebben a munkában, és akivel már személyesen is beszéltem, támogatását adta.

Szeptember hónapban jó volna megcsinálni. Lakónként 5000 Ft-tól 10000 Ft-ig gondoltam az anyagi hozzájárulást + fizikai munka felajánlást.

Ahhoz, hogy a terv megvalósulhasson, szeptember 10-ig várom a jelentkezéseket az alábbi telefonszámon:

06-70-371 4002
Pál László

Információim szerint a felhívásnak nagyon jó a visszhangja, a helyiek örömmel tennének valamit a környezetükért. Az összegyűlt pénz mennyiségétől függ, hogy milyen minőségű kátyúzást tudnak összehozni. Még nem késő, aki szeretne csatlakozni, keresse Lacit a fenti telefonszámon. Sok sikert, segítő kezeket a munkához!

(2018. 09. 08. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.