Jogerős a Pecatóért Egyesület

Majdnem egy éve, 2015. novemberében új korszak kezdődött Peactó történetében. Néhány lelkes helyi pecatavi lakos úgy gondolta, érdemes ismét összefogni, és ezt hivatalos formába öntve megalakítani a  Biatorbágy Pecatóért Egyesületet. Az egyesülésnek volt már előzménye, 2004-től működött a Biatorbágy Pecatavi Ingatlantulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete – mely annak idején számos helyi probléma megoldásában segédkezett –, de érdeklődés hiányában sajnos pár év múlva megszűnt. Az elmúlt közel 10 évben azonban sok minden megváltozott, ma már nem kérdés, hogy céljaink elérésében egy helyi szervezetre is szükség van.

Egy egyesület alapítása ma már nem megy könnyen. Teltek múltak a hetek, először formai problémák adódtak, ami után újra neki kellett kezdeni a papírmunkának, szinte az alapoktól, majd érkeztek a hiánypótlási kérelmek, míg végül 2016 nyár végére megjött a várva-várt bejegyző határozat is. A Biatorbágy Pecatóért Egyesületet ezennel hatályos, és megkezdi működését.

Az egyesület a közeljövőben kezdi tagtoborzó tevékenységét, amiről minden részletet megosztunk a pecato.hu oldalon is. Természetesen az egyesület működéséről, terveiről is minden megtalálható lesz majd itt, külön menüpontban.
Az egyesület alapszabálya már most is mindenki számára elérhető, de néhány pontban összefoglalom a célokat:

 • Biatorbágyi Önkormányzattal, illetve a döntéshozatalban eljáró magasabb szintű közigazgatási szervekkel történő folyamatos kapcsolattartás során megismerni, érdemben befolyásolni a pecatavi ingatlanokra vonatkozó Önkormányzati – és magasabb szintű – rövid- és hosszútávú területfejlesztési terveket, célkitűzéseket. Partnerként közreműködni olyan közérdekű kérdések megoldásában, amelyekben a pecatavi ingatlanok érintettek.
 • A pecatavi utak közvilágítással történő ellátásának bővítése (Önkormányzati és ingatlantulajdonosi erőből).
 • A pecatavi ingatlanok közműrendszerének kiépítése, illetve egyedi közműkiváltó rendszerek létesítésének szorgalmazása, helyi építési szabályzatban történő elfogadtatása (Önkormányzati és ingatlantulajdonosi erőből).
 • Pecató útjainak fejlesztése, állagmegóvása és szilárd burkolattal való ellátásának szorgalmazása, a csapadékvíz-elvezetés megoldása.
 • A Pecató nyugalmas, természet közeli hangulatának megtartása.
 • Az ingatlantulajdonosok és a bűnüldöző szervek közötti együttműködés kialakítása és fenntartása.
 • Az ingatlanokat övező közterületek ingatlantulajdonosi és önkormányzati rendben tartása.
 • A közös érdekeket szolgáló tevékenységek megszervezése, a közösségi kapcsolatok erősítése.

Ha a Biatorbágy Pecatóért Egyesülettel kapcsolatban bármilyen kérdése van vagy tagként csatlakozna, akkor kérem, keresse az egyesület elnökét, Sarlayné Nemes Anitát a +36/30/2066814  Móri-Donáth Katalint a +36 30 5165 718 telefonszámon, vagy írjon egy emailt a pecatoert@gmail.com címre.

2017. FRISÍTÉS  Az egyesület vezetése 2017-ben megváltozott :
Tisztségviselők:

 • Móri-Donáth Katalin elnök  (telefonszám: +36 30 5165 718, email: pecatoert@gmail.com)
 • Móri Ferenc elnökhelyettes
 • Bakos Bettina titkár
(2016. 09. 20. Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.