Körforgalom épül, merre kerüljünk?

Bizonyára mindenki tudja már, hogy Biatorbágyon a viadukt alatt körforgalom épül. Erről egy szórólap landolt a pecataviak postaládájában is, ahol olvashatjuk, hogy a kerülőutak jól megbonyolítják a fővárosba jutást.


A körforgalom építése 2015. július elején kezdődik, és komoly forgalomkorlátozásokkal jár. Lezárják a Budapestre tartó fő közlekedési útvonalat a viadukt alatt. Gyakorlatilag itt halad az átmenő forgalom Etyek irányából, így valószínűleg torlódásokra számíthatunk a nyári időszakban.

A pecataviak elviekben jobb helyzetben vannak, mivel számunkra Sóskúton keresztül is van alternatíva Budapest megközelítésére. Ez az útvonal csupán pár kilométerrel több, de a hosszabb autópálya-szakasz miatt általában mégis gyorsabb. Természetesen az M7-es autópályán Pest megyei autópálya-matricára is szükség van, igaz Biatorbágytól az M1-en is kell.

Ebben az irányban jelenleg a sóskúti csatornaépítés okoz problémát. Sóskúton jelenleg száz százalékos lefedettségű szennyvízcsatorna-hálózat építése folyik, rengeteg földmunkával, szakaszos útlezárásokkal. Az autópálya felé a településen átvezető 8104 jelű főútat az építések alatt egy sávosra szűkítették, itt az áthaladást kihelyezett forgalomirányító lámpa segíti. Az eddigi tapasztalatok alapján az településen való átjutás némileg lassult ugyan, de kerülőutak megtételével nem jár. A biatorbágyi körforgalom építése miatt viszont várható, hogy az etyekiek egy része is ezt az útirányt választja majd.
A sóskúti beruházás befejezésének várható időpontja 2015. szeptember, a biatorbágyi körforgalom tervezett átadására nem találtam információt. Az építési munkálatok autóbusz-menetrend változással is járnak, így számítsunk rá, hogy ezen a nyáron hosszabb ideig fog tartani a Budapestre bejutás akár busszal, akár autóval megyünk.

  • A biatorbágyi körforgalom építésének közbeszerzési értesítője ide kattintva megtekinthető-
  • A biatorbágyi tájékoztató – amit a postaládába is bedobtak –  PDF formában itt megtekinthető.

(2015. 06. 29. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.