Lakossági útjavítás a Hold utcában

Talán három-négy aszfaltozott útszakasz van a Pecató területén. Mindegyik a lakók összefogásából, önerőből épült. A Hold utca meredek szakasza is közel 20 éve készült a kor igényei szerint. Az út folyamatos állagmegóvását elsősorban a domb tetején ingatlannal rendelkező helyi lakók végzik. Az utóbbi idők heves esőzései nagy kárt tettek az útban, a letöredezett padkát kimosta a víz és sok új kátyú is keletkezett.

Mivel a közelgő tél a sérült útban még nagyobb kárt tehet, így a helyiek nem tétlenkedtek, közös összefogással pénzt gyűjtöttek és útjavítást szerveztek. 12 szomszéd összesen 37 ezer forintot gyűjtött össze, majd a mostani, napos szombat délelőttön öt fiú munkához látott. Az egyik fiatal szomszéd lány süteménnyel lelkesítette őket.

A kátyúzás kora délutánra lett kész, a Hold utca felső szakaszán betonozással 37 darab kátyút javítottak ki. Az utca alsó szakaszára most nem jutott idő, a folytatást tavaszra tervezik. A pénzből jól gazdálkodtak, alapanyag még maradt.

Ismét egy jó példa arra, hogy ha szépíteni szeretnénk környezetünket, vagy ha csupán gyors állagmegóvásra van szükség, nem feltétlenül kell várni arra, hogy az önkormányzat megoldja a problémát, még ha jogosnak is tartanánk. Egy nemes cél összehozza az embereket, olyanok is segítettek, akik eddig még nem vettek rész hasonlókban. Csak így tovább.

(2015. 10. 31. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.