Legyél jó fej, ne szemetelj!

Biztos, már mindenki észrevette a mosolygós kis arcot a pecatavi bevezető út mellett, amin a Legyél jó fej, NE szemetelj! felirat szerepel.

Sajnos, az állandó szemetelés napi kérdés a Pecatónál. A városgondnokság, valamint – szervezett akciók keretében – a helyi közösség is folyamatosan próbálja tisztán tartani legalább a bevezető út környékét. Sajnos tendencia az is, hogy ha eltűnik a szemét, másnapra ott figyel az út mellett ismét egy sörös- vagy cigarettás doboz. Az eldobált hulladékból kitűnik, hogy vélhetően csupán néhány ember az, aki nem tartja tiszteletben az általános normákat. Ami sokkal szomorúbb, és szinte biztos, hogy helyi lakó vagy állandó vendég lehet a rendszeres szemetelő.

Sajnos nehéz érdemben megelőzni az ilyesmit, és talán emberöltőknek kell eltelni, hogy hazánkban is változzon a felfogás a szemetelést és az illegális szemétlerakást illetően.
Itt nem várhatunk ennyit, és minden eszközt meg kell ragadnunk, hogy elejét vegyük a szeméthalmoknak, mert a szemét vonzza a szemetet. Ahol ma egy sörösdoboz van, ott holnapra már lesz másik, holnaputánra meg egy zacskónyi.

Egy pecatavi lakótársunk, Pál László saját pénzből kedves kis táblákat gyártatott, hogy mindenkinek felhívja figyelmét a terület tisztán tartására. Első körben 4 tábla készült, és a Repkény út mellé kerültek ki. Nem felszólít, nem tilt, csak kér. Apróság, de talán ez a barátságos felhívás is hozhat eredményt. Legyél jó fej te is, te se szemetelj!

(2018. 02. 24. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.