Megújult a pecato.hu

A régi pecato.hu. Szép volt, jó volt, de váltani kellett.

2014 februárjában indult el a pecato.hu weboldal, a pecatavi lakosok független hír- és tájékoztató oldala.
A kezdetekben egy egészen egyszerű oldalt képzeltem el, ahol megoszthatom a közösséget érintő híreket, érdekességeket. Ez többé-kevésbé sikerült. Ha nem is voltam mindig naprakész, úgy gondolom, a fontos információk eljutottak a lakosokhoz, és amire büszke vagyok, olyan témákkal is foglalkoztam, amivel előtte kevesen.

Lelkes amatőrként belevetettem magam a helytörténetbe, és megpróbáltam utánajárni a Pecatóhoz köthető elfeledett emlékeknek. Malmok, források, utak, bányák, barlangok – sok-sok érdekes hely van lakóhelyünk körül, melyek megismerésében próbáltam segíteni. Úgy gondolom, érdekes a pecatavi település kialakulása, a tó születése, vagy akár egy egyszerű kút története is. Gyűltek az anyagok, külön menüpontot kaptak.

De nem feledkeztem meg jelenünkről sem, megmutattam, hogyan működik a település határában működő szennyvíztisztító, vagy utánajártam, mi történik a szelektív szeméttel. Számos érdekes téma jelent meg itt először.
Az a legjobb, ha egy pecatavinak egy pecatavi tud segíteni, így próbáltam figyelmet fordítani a helyi vállalkozásokra is. Remélem, valakinek segített.

Az elmúlt évek alatt három nagyszerű rajzversenyt szerveztem, aminek szintén a pecato.hu adott teret. Ígérhetem, ez a jövőben folytatódni fog.

A Biatorbágy Pecató Egyesület megalakulása után a pecato.hu volt az egyesület hivatalos oldala is 2019 végéig. 2020-ban elindul az egyesület saját weboldala, a www.pecatoert.hu, így oda költözik.

2020-ra több mint 200 írás gyűlt össze, és mivel az oldalt kiszolgáló rendszert is kezdtem kinőni, elhatároztam, átalakítom az oldalt és bővítem a szolgáltatásokat.

Az elmúlt egy év alatt a lakossági kommunikáció az “Ilyen ez a Pecató” helyi zárt Facebook csoportra terelődött, a hírek áramlása rendkívül felgyorsult. Ez egyrészt jó, mert sokat segít a helyieknek, másrészt rossz, mert sokszor eltűnik a fontos a sodrásban. A jövőben folytatom azt a gyakorlatot, hogy a fontos híreket a pecato.hu oldalon is megosztom, ezáltal maradandóbb lesz, és visszakereshető, sőt újdonságként most már hozzászólhatóvá is válik.

Újdonság továbbá, hogy a pecato.hu oldalon megjelent az eseménynaptár a legfontosabb helyi programokkal, minden fontos részlettel.

Új szolgáltatás a képgaléria, amelybe a legszebb pecatavi képeket töltöm fel. Aki úgy érzi, hogy fotójának ott a helye, ne tétovázzon, küldje el nekem.

Azon a gyakorlaton viszont nem változtatok, hogy ha valakinek olyan híre, mondanivalója van, amit fontos megosztania a közösséggel, annak teret engedek, még akkor is, ha nem biztos hogy egyetértek vele.

A pecato.hu oldalt továbbra is saját forrásból tartom fenn és feleségem segítségével szerkesztem. Ha bárkinek észrevétele van, valamit hiányol, vagy közlendője van, esetleg segítene, keressen bátran.

A régi oldal egy darabig itt még megtalálható: http://pecatolakosok.blogspot.com/

Égő Ákos
www.pecato.hu alapítója, szerkesztője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.