Mit ígér a Szövetség Biatorbágyért Egyesület a Pecatónak?

A pecato.hu politikailag független oldal, elsődleges célunk a közösség életével, a környék megismerésével kapcsolatos tájékoztatás. Ami ebbe a témakörbe belefér, azt közöljük a szélsőségek távol tartásával. Az önkormányzati választások közeledtével természetesen a politikai kampánymunka intenzívebb lett, a lakosság megnyerése, valamint tájékoztatása a programokról, tervekről előtérbe került. Úgy gondoltuk, hogy párttól és képviselőktől függetlenül teret engedünk minden, a Pecatót érintő gondolatnak, ígéretnek. Várjuk tehát a politikai szervezetek hozzánk intézet sorait.

Első körben a Szövetség Biatorbágyért képviselője, Radnai Péter szól a pecataviakhoz.


Tisztelt Pecatavi Lakosok!

Radnai Péter vagyok és engem ért az a megtiszteltetés, hogy a 7. számú választókerületben a Szövetség Biatorbágyért Egyesület képviselőjelöltjeként indulhatok az őszi önkormányzati választásokon.

Azért is örülök a felkérésnek, mert jómagam is tapasztalom, hogy – főleg ebben a kerületben – rengeteg megoldatlan probléma halmozódott fel az utóbbi években, és ezeket minél előbb, hathatósan orvosolni szükséges.

Ehhez kívánom felajánlani segítségemet. A lakosság igényeit, problémáit felmérve igyekeztem összeállítani programomat, melyben a külterületek kiemelt szerepet kapnak.

Úgy gondolom, hogy a Pecató – és emellett a többi külterület is – meglehetősen leszakadt infrastrukturálisan az anyavárostól. Jól tudom, hogy sokan Önök közül nem is feltétlenül ragaszkodnak a környezetük városiasításához, de mindemellett jogos igény, hogy – a külterületi jelleg megőrzésével – az utak felújítását, a vízelvezetési problémákat a városvezetés megoldja. A külterületi közbiztonság javítása szintén egyre erősödő igényként jelenik meg ebben a körzetben, így erre is mindinkább nagy hangsúlyt szükséges fektetni.

Kiemelt célom, hogy a külterületek civil szervezeteit, kulturális programjait minél szélesebb körben ismertté tegyük, és ezekhez minél nagyobb anyagi és erkölcsi támogatást biztosítsunk. Emellett tudom azt is, hogy Önöknek elsősorban az a problémájuk, hogy nincs élő, aktív kapcsolatuk az önkormányzattal. Sokszor azt tapasztaltam, hogy hangjuk nem mindig ér el a városvezetésig, és jó esetben évente egyszer-kétszer kimegy a Pecatóhoz valaki föntről és látszatmegoldásokkal, vagy ígéretekkel (vagy még azzal sem) próbálja hangjukat elnyomni. Ennél Önöknek véleményem szerint aktívabb, fiatalosabb képviselet jár!

Remélem lesz lehetőségünk személyes találkozóra is a közeljövőben, hogy az aktuális kérdéseket megvitassuk! Addig is várom észrevételeiket és javaslataikat a radnai.peter@szovetsegbiatorbagyert.hu címre. Rólam és a választókörzeti programomról bővebben olvashatnak a www.szovetsegbiatorbagyert.hu oldalon.

Tisztelettel és köszönettel

Radnai Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.