Önkormányzati fejlesztések a Pecatónál – 2017

Az előzményekről pár szóban:
2017 márciusában aláírásgyűjtést szerveztünk a főbb pecatavi utak javítása érdekében. Nincs lakó vagy ingatlan tulajdonos, akit nem érint a dolog, így rekordsebességgel – alig több mint két hét alatt – 161 aláírás gyűlt össze. Az íveket Biatorbágy Önkormányzat Jegyzőjének címezve 2017. 03. 03-án személesen vittem be a hivatalba. Sajnos, semmilyen válasz nem jött, így június 20-án e-mailben érdeklődtem, mire számíthatunk.
A múlt héten az alábbi választ kaptam, postai úton:

“Tisztelt Elnök Úr!

A Biatorbágy, Peca-tavat érintő múlt-és jövőbeni fejlesztésekkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:

Biatorbágy Város Önkormányzata évről-évre kiemelt figyelmet fordít külterületeink korszerűsítésére, beleértve a Peca-tó infrastrukturális fejlesztését is. 2015-ben tervezési szerződést kötöttünk a Kertbarátok tere felújítására a hídtól hozzávezető úttal és a csapadékvíz elvezetésével egyetemben, a tervdokumentáció idén vált jogerőssé. Június hónapban pályázati támogatással megkezdődött a Repkény utca megsüllyedt szakaszának helyreállítása a patakmeder rendbetételével, gátmegerősítéssel párhuzamosan. Befejeződött a Tó sétány és a Horgász sétány, valamint a Pecató utca több száz méteres szakaszának murvás útfelület kialakítása, rendezése. Jelenleg folyamatban van a Vízipók utca, Bodza utca, Bodza köz, Szilva-Bodza utca csomópont és a Harcsa utca kátyúzásos útjavítása. A nyár folyamán megvalósul a Vadvirág utca kitűzése és helyreállítása.
Képviselő-testületünk az idei évben keretet biztosított a Kankalin utca egy szakasza
megvilágításának fejlesztésére. A peca-tavi buszmegállók biztonságos megközelítését biztosító járdák kiépítésével kapcsolatban jelenleg egyeztetéseket folytatunk a Magyar Közút Zrt-vel és az Erdőgazdasággal, mivel a buszmegállók környezete sajnos nem önkormányzatunk tulajdonában van. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a pecatavi lakóközösség részére közösségi teret alakítsunk ki, jelenleg az alkalmas ingatlan telekhatárpontjainak kitűzése folyik. Mindezek mellett partnerünk folyamatosan kátyúzási munkálatokat végez, javítva ezzel a közterületek állapotát, az ingatlanok megközelítését. Az elkövetkezendőkben is szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy a Peca-tónál élők igényei és kérései maximálisan ki legyenek elégítve.

Kérem, tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Biatorbágy, 2017. július 03.

dr. Kovács András
jegyző”


(Égő Ákos – 2017. 07. 22.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.