Frissítve! Összefogás Építési Alap pályázat 2020.

Köszönjük mindenkinek, aki kitöltötte az Összefogás Építési Alap pályázattal kapcsolatos kérdőívünket.
A kérdőív kiértékelése a hétvégén megtörtént (73 válasz érkezett), amely alapján a kérdőívben több kitöltő által megjelölt főútvonalakra az önrész hozzájárulások a következőképpen alakultak:
Horhos utca 158 m-es szakaszára: 752e Ft; Kertbarátok útjára: 725e Ft; Szirom utca aljától, Bíbor utca elejéig: 485e Ft; Tósétány: 135e Ft; Estike-Szilva utca: 140e Ft.
További, kisebb utcák támogatottsága: Árvácska utca: 100e Ft; Nárcisz utca: 50e Ft; Bodza utca: 45e Ft; Szilva utca: 20e Ft.
A kiértékelések alapján a pályázatban két útszakasz felújítását jelöltük meg: a Horhos utca, Hold és Estike utca közötti útszakaszának (158 fm-en, 4m szélesen), valamint a Barackos utca, Bíbor és Szirom utca közötti kritikus útszakasz (235 m2) melegaszfalttal történő ellátását, . A pályázat adta kereteket ezzel maximálisan kitöltöttük: a megvalósításhoz szüksége 8 241 659 Ft, ebből az igényelt támogatás 7 millió Ft, az önrész pedig 1 241 659 Ft lesz.
A terület önkormányzati képviselőjével, Szanyi Józseffel egyeztetve a Kertbarátok útja felújítását várhatóan az Önkormányzat fogja elvégezni valamilyen formában (melegaszfalt sajnos nem várható továbbra sem), de ezzel kapcsolatban még biztosat nem tudok mondani.
Múlt hét csütörtökön megkaptuk a Civil Pályázattal kapcsolatban az értesítő levelet, mely alapján Egyesületünk 600e Ft támogatásban részesül. Ebből a támogatásból a Közösségi téren kialakított focipálya és tankert napelemes világítását, valamint a Repkény utca, sóskúti főútról történő lehajtásának megvilágítását szeretnénk megvalósítani.

Móri-Donáth Kata.
(2020. 06. 10.)

Az Összefogás Építési Alap pályázatra a Biatorbágy Pecatóért Egyesület idén is pályázni fog. Fontos kiemelnünk, hogy ez a pályázat maximálisan 7 milliós támogatási keretet biztosít pályázatonként, azonban minimálisan 15% önerőre van szükség minden szervezet részéről. Ez azt jelenti, hogy a maximális támogatás kihasználása esetén, önerőként 1.050.000 Ft-ot össze kell gyűjtenünk ahhoz, hogy a pályázott összeget elnyerhessük. Amennyiben az önerő nem áll majd rendelkezésre, úgy a pályázaton elnyert összeget vissza kell utalni az Önkormányzatnak.
A pályázat tartalmát illetően, az idei egyesületi célok megfogalmazásakor, az útfelújításokra esett a választása a tagok többségének. Úgy gondoltuk, hogy az itt élő lakosok bevonásával felmérjük az igényeket, és az összesítés alapján kérünk ajánlatokat, és nyújtjuk be pályázatunkat. Természetesen a jelen pályázati összeg nem elegendő ahhoz, hogy az összes pecatavi utat felújíttassuk, azonban ha minden évben lehetőségünk lesz hasonló, vagy nagyobb összegek elnyerésére, akkor idővel a legtöbbet használt, kiemelt útvonalak/utak, kritikus útszakaszok állapotán is javítani tudunk. A kérdőív által választ szeretnénk kapni arra, hogy a lakosok többsége mely útszakaszt, utat szeretné felújíttatni, jobb állapotban látni, és hajlandó lenne-e anyagilag hozzájárulni az önerőhöz.
A kitöltés és válaszadás nem kötelező, azonban nagyban segíti munkánkat, illetve lehetőséget biztosít az egyelőre még nem egyesületi tagságú, de pecatavi lakóknak is, hogy érdekeiket képviselni tudjuk.
Szívesen vesszük javaslataikat, ötleteiket, melyeket a megjegyzés rovatban tudnak kifejteni. Adatait bizalmasan kezeljük.
A kitöltés határideje: 2020.05.31.
Segítségüket és válaszukat előre is köszönjük!

A kérdőívet itt lehet kitölteni:

Kedves Pecatavi Lakosok!

3 hozzászólás

 1. Reális aszfalt szerint:

  Egy kis segítség, ha valami normálsabb céggel akarnak dolgozni. Nem 2x-es áron
  http://www.farkasaszfalt.hu/index.php?page=arak

 2. Reális aszfalt szerint:

  A jelek szerint idén mégsem lesz útgányolás…
  Lehet, hogy a talicskás brigád megint az esős időszakot várja?
  Esetleg megvárjuk amíg teljesen tönkremegy az út és még többe fog kerülni?

  Tényleg mi lesz a tavalyi útépítés garanciáls javításával? Nagyon időszerú lenne. Addig kellene kijavítania a vállalkozónak amíg nem kerül sokba …. Neki.

 1. 2020. 08. 12.

  […] pályázott, melyen 6 millió forint támogatást nyert. A pályázatot megelőzte egy lakossági felmérés, ez segített meghatározni, melyek azok a kritikus útszakaszok, amelyek javítása a legtöbb […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.