Pecató 2014.

A pecato.hu most zárja első évét. Visszatekintve elmondhatjuk, jól sikerült a kezdet, megérte. Az oldal februári indulását mindenki örömmel fogadta, talán a horgász egyesület részéről volt egy kis félreértés, de szerencsére tisztáztuk, a pecato.hu nem sérti az egyesület érdekeit, sőt igyekszünk együttműködni a horgászokkal. Általában elmondható, hogy bár van közös halmaz, de a tavi horgászok és az ingatlantulajdonosok külön csoportot képviselnek. A jövőben szeretnénk a szálakat szorosabbra fűzni, esetleg közös programot szervezni.
A pecato.hu elsődlegesen helyi információs oldal, melynek másodlagos célja a közösségépítés is. Év közben szemétszedést és bozótirtást is szerveztünk, év végén igazi Mikulás érkezett a tóhoz, és felállítottuk a Pecató első közös karácsonyfáját. Óriási sikere volt a nyár végi pecatavi rajzversenynek is. A rendezvények kapcsán elmondhatjuk, hogy az internetes népszerűsítés mellett óriási szerepe van a hagyományos falusi szóbeszédnek, így külön köszönet Ica Mama boltjából Andinak és Petinek, akik sokat segítettek a résztvevők toborzásában.

A szalagkorlát felújítása évek óta várat magára

A jövőben folytatódnak a közös programok, amihez minden ötletet és segítséget örömmel fogadunk. A szemetelés örök probléma, sőt idén ismét aktuális lenne a híd korlátjának felújítása, az út menti szalagkorlátról nem is beszélve. Tervek vannak, a források és a segítő kezek összeszervezése a fő cél.
A jövőben folytatódnak a környék érdekességeivel, a helyi lakosokkal, vállalkozásokkal és problémákkal foglalkozó cikkek. Asztalon hever a település határában húzódó szennyvíztelepet bemutató írás is. Szeretnénk a kapcsolati szálakat tovább erősíteni az önkormányzattal és a Biatorbágyi Tájvédő Körrel, akiktől az elmúlt évben sok segítséget kaptunk.
Az év utolsó napja felé közeledve nincs más teendő, mint minden kedves ingatlantulajdonosnak, helyi lakosnak, bérlőnek, horgásznak és pihenni vágyónak boldog új évet kívánjunk. Jövőre ugyanitt folytatjuk.

(Égő Ákos – 2014. 12. 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.