Tűz volt a Pecatónál

Január 29-én hajnalban csúnya tűz volt a Tövis utcában. Éjfél után csaptak fel a lángok a kis házikóban. Az oltáshoz két tűzoltóautó érkezett, akik öt óra után hagyták el a helyszínt.
A ház bérlőjét szinte mindenki ismeri a Pecatónál, ha másként nem, látásból. Ugyanis ő a Sétáló Ember, polgári nevén Fodor Gábor. Gábor általában naponta kétszer teszi meg a Pecató-Biatorbágy távot a műút mellett gyalogolva. Időjárástól függetlenül útnak indul hóban, esőben, ezért ragadt rá a Sétáló becenév.


Végtelen szerény körülmények között élt, alkalmi munkákból. Nem iszik, nem dohányozik, megbízható, csendes ember. Aki ismeri, nagyon megkedvelte. Sajnos, nehéz fizikai munkát nem tud vállalni, de a kerti munkákban, illetve a házak körül sokaknak segít. A mai szerencsétlen napon is kisegítőként ment volna dolgozni, de este még begyújtott. Sajnos, egy kipattan parázstól lángra kapott a sok lom, amiből megállíthatatlan tűz lett. Nagy szerencséjére, ő éppen kint volt, így sértetlenül megúszta.

A hír pillanatok alatt terjedt, és rövid idő alatt példátlan összefogás alakult ki a pecatavi lakosok között. Ruhákat, konyhai felszereléseket, ételt kapott. Az ICA MAMA boltjából egy nagy adag hideg élelem érkezett gyorssegélynek, a volt szomszédja megengedte, hogy egy kis házban a mai napon meghúzódjon. Gyorsan fűtést is kerítettünk.
És a legnagyobb dolgot éppen ebben a pillanatban tudtam meg: az egyik helyi lakos további lakhatásra felajánlotta Gábornak az egyik ingatlanját, ahol víz és villany is van. A részletek holnap kiderülnek.

Viszont Gábornak mindene odaveszett, az összes igazolványa, iskolai papírjai, ruhája, mindene, csak az maradt, amiben éppen volt. Kérünk mindenkit, hogy akinek van felesleges tiszta és jó minőségű ruhája, konyhai felszerelése, műszaki cikke, használható mobiltelefonja, kérem, gondoljon rá.

Viszont ne gyűjtsünk lomokat, ezért kérem, aki szeretne segíteni, keressen meg e-mailben (erdekel@pecato.hu) vagy telefonon +30/30/3825399, hogy össze tudjuk hangolni a dolgokat.
A megbeszélt felajánlásokat a Báder családnál (Horhos u. 5950/5. ) lehet leadni, és mi eljuttatjuk Gábornak.
Talán a legnagyobb segítség a pénz lenne, hiszen minden fillérre szükség lenne az újrakezdéshez. A pénzbeli adományok gyűjtését az ICA MAMA boltja vállalta el.

Sétáló Gábor nevében köszönjük mindenkinek az eddigi és az ez utáni segítséget.

(2016. 01. 29. – Égő Ákos) 

FRISSÍTÉS (2016. 01. 30.)

Valóban példátlan az összefogás, rengeteg segítséget, felajánlást kaptunk, és még mindig nincs vége. Gábor beköltözött az Nárcisz utcai ideiglenes otthonába, amivel ugyan van munka bőven, de nem reménytelen. Sikerül egy új telefonhoz is jutnia.  Köszöni szépen mindenkinek.

Gábor ideiglenes otthona

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.