Személyesen jött el a Mikulás

Örömmel jelentem, hogy a Pecatavi Mikulás idén is teljesítette küldetését. December 5-én körülbelül 15:30-kor indult, és este fél nyolcig rótta a pecatavi utcákat hűséges Krampusz segítőjével. Az előzetes online regisztrációk alapján – az aktuális előírásokat betartva – 21 családot látogatott végig és a ház előtt adta be a csomagot a boldog gyerekeknek. Voltak olyanok, akik most találkoztak életükben először a piros ruhás ősz öreggel, és voltak olyanok is, akik a járvány miatt nem is reménykedhettek abban, hogy személyesen látogatja meg őket. De nem is kellett a személyes kontaktus, a váratlanul felbukkanó Mikulás látványa is boldog pillanatot szerzett a kicsiknek.

Így terveztük az útvonalat

Az időkorlát és a sok helyszín miatt mi is besegítettünk a Mikulásnak, és további 12 helyre vittünk ajándékot. Esetenként még az utolsó pillanatban is rögtönözve sikerült meglepetést okozni néhány gyereknek, akik lecsúsztak a regisztrációról.

50 db mikuláscsomag készült, és mindegyiknek lett kis gazdája.
Idén Milka mikulás, Zizi, karamell, Balaton szelet, mandarin, földimogyoró és egy HotWheels kisautó került a piros zacskókba. A csomagok árát a pecatavi pénzalapból fizettük, ezért mindenki számára ingyenes volt, de sokan járultak hozzá pár ezer forinttal.

Összesen 50984 Ft-ot költöttünk a csomagokra. A mandarint és a mogyorót felajánlásként kaptuk.
A mai napig 35000 Ft érkezett be támogatásként.

Elsősorban nagy köszönet Bedi Karcsinak, aki évek óta kiváló Mikulása a közösségnek és Hattinger Balázsnak, aki a Krampusz szerepét vállalva autóján vitte végig. Ezenkívül köszönet a néhány fős Mikulás munkacsoportnak – különösen Huszti Mónikának –, akik az előkészületekben segédkeztek, és természetesen köszönet nektek pecataviaknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ezekben az időkben is igazi Mikulása legyen Pecatónak.

1 Response

  1. 2021. 01. 01.

    […] regisztrált kisgyermeknek, majd a Pecatavi Mikulás – az aktuális előírásokat betartva – 21 családot látogatott végig, és a ház előtt adta be a csomagot a boldog gyerekeknek. Ezen kívül – az időkorlát és a sok helyszín miatt – további 12 helyre vittünk […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.