Tavaszi szemétszedés a Pecatónál

Idén már a második közösségi szemétszedést rendezte a Biatorbágy Pecatóért Egyesület. Február 18-án a hirtelen lehullott hó ugyan megnehezítette a munkát, de az elszántabbak akkor is megtöltöttek egy konténert az illegálisan lerakott hulladékkal. Március 25-én emeltük a tétet, és két 8 köbméteres konténert kértünk a Biatorbágyi Önkormányzattól. Sajnos rengeteg a Pecató települést ölelő erdőkben a szemét. Ezeket a hulladékokat többnyire évekkel ezelőtt rakták ki, egy részüket már befogadta a természet, de a zöme máig csúfolkodik. A Pecató közössége évek óta küzd az illegális lerakás ellen és folyamatosan számolja fel a múlt ocsmány hagyatékát is.

A mostani gyűjtésen három utánfutós autó, közel 30 helyi lakos munkálkodott. Jó időben, jó helyen voltunk, mert most még onnan is ki tudtuk szedni a szemetet, ahonnan később a burjánzó fauna miatt lehetetlen lesz. Bemásztunk a bokrok alá, felszámoltunk egy ősrégi illegális lerakót, kitakarítottuk a Benta-patak partját, sőt még az uszadék szemetet is kihalásztuk.

Jó hangulatban, hasznos munkával telt a naptári tavasz első hétvégéje. Köszönjük mindenkinek, különösen a lelkes gyerekeknek, akik részt vettek a munkában. Én csupán csak azt sajnálom, hogy kevés az új arc az ilyen jellegű eseményeken. Sebaj, maradt még ott, ahonnan ez jött, lesz folytatás, megígérhetem. Sőt, nemsokára egy bográcsolós egyesületi tagtoborzó is kilátásban van, úgyhogy hamarosan találkozunk. Részletek a pecato.hu oldalon olvashatók majd.

(2018. 03. 25. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.