Tejesautó a Peacatónál

Az idősebbek talán még emlékeznek arra Trappista sajtra, amit ha sokáig tartogattunk, akkor megszáradt és megkeményedett. A nagymamám, aki az újrahasznosítás úttörője volt, a kemény Trappistát reszelte a sajtostésztára. Manapság ennek se híre se hamva, a Trappista puha, lucskos, frissen is alig lehet reszelni, csak maszatolni a szeletelőn. Saját csomagolásába penészedik meg a hűtőben, ha véletlenül nem tudjuk azonnal elfogyasztani. Vannak ugyan kicsit jobb minőségű termékek, de a tapasztalatom szerint nagyon elkeserítő a felhozatal.
Aztán egyszer megláttam az etyeki sajtot egy nagy áruházban. Bevallom, csak azért vettem meg az egyébként sokkal drágább sajtot, mert etyeki volt. Kíváncsi voltam, mi készül a szomszédban.
Később persze kiderült, hogy a sajt igazából Herceghalmon készült, de a tehenek Etyek közelében legelnek.
Ám ami a lényeg, legnagyobb meglepetésemre a kisüzemi, kézzel készült termék felidézte gyermekkorom emlékeit, finom, jól szeletelhető, reszelhető sajt, ami idővel szárad és nem penészedik. Nem olcsó, de nekem nagyon bevált.

Aztán egyszer csak összeállt a kép: a környéken gyakran feltűnő, színes tejesautó szintén az EtyekTej termékeit kínálja. Nemcsak tejet, hanem egyéb tejtermékeket is, például az általam favorizált Trappistát. 

A tejesautó a Pecatónál is megfordul, szerdánként fél és háromnegyed négy között a Kertbarátok terén várja a vásárlókat. Sajnos, ez az időpont nem mindenkinek felel meg, aki mégis EtyekTej termékre vágyik, forduljon bátran Andihoz az ICA MAMA boltjában, tőle megrendelhetők.
 

EtyekTej termékek az Ödön-Majorból

Segítségül alul az aktuális árjegyzék, általában minden van az autóban. 
Ha valaki biztosra akar menni, vagy nagyobb tételt rendelne, itt az értékesítő telefonszáma:
+36/30/551-8987

Árjegyzék

Termelői nyers tej: 220 Ft/liter
PET palack: 50 Ft/db
Tejföl (450 ml):  430 Ft/db
Túró (500 g): 580 Ft/db
Gomolya sajt: 2400 Ft/kg
Trappista sajt: 2730 Ft/kg
Rouge sajt: 3180 Ft/kg
Hegedűs sajt: 3630 Ft/kg
Túró Gyuri: 90 Ft/db
Túró Juci: 90 Ft/db
Natúr joghurt (250 g): 180 Ft/db
Gyümölcsös joghurt (250 g): 220 Ft/db
Etyeki vaj: 320 Ft/l0 dkg
II. osztályú túródesszert: 300 Ft/csomag

Az etyektej.hu honlapján tájékozódhatunk arról is, hogy a Pecatón kívül mikor-hol található a mozgó árus.

(Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.