Tüzelő támogatás igénylés, október 15-ig

A csípős reggelek egyre inkább tudatosítják, vége a nyárnak, kezdődik a fűtésszezon. Fűtés tekintetében is sokan keresnek alternatív megoldásokat a Pecatónál, de még mindig a szilád tüzelőanyaggal, leginkább a fával való fűtés a legelterjedtebb. Sajnos a tűzifa ára egyre emelkedik, így ma már az egyik legköltségesebb megoldásnak számít. Most viszont van lehetőség egy kis támogatásra, ne hagyjuk ki!

A Kormány a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatában rögzíti, hogy a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is részesülhetnek egyszeri természetbeni támogatásban.

Ez azt jelenti, hogy a feltételeknek megfelelő pecatavi háztartás körülbelül 12 000 forintnak megfelelő természetbeni tüzelőanyag támogatást kaphat. Vagyis nem pénzt, hanem konkrétan fűtőanyagot, tűzifát. Az Önkormányzat fogja kiválasztja azokat a vállalkozásokat, ahol a támogatás átvehető. Fontos, hogy a támogatás csak a fűtőanyagra vonatkozik, vagyis a szállítás és például a darabolás költségeit nem fedezi. Ha valaki tűzifát igényel, valószínűleg méteres rönköket fog kapni. Ha a biai www.tuzifa.com áraival számolunk (méteres tűzifa: 31 000 Ft/m3), akkor körülbelül fél köbméterre számíthatunk.

Támogatásra az a háztartás jogosult, amely

  • az igénylő személynek a bejelentett lakóhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye,
  • a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedései során még nem részesült juttatásban (pl. vezetékes gáz- vagy távfűtést felhasználók esetében nem részesült a 12 000 forint összegű juttatásban)
  • nem kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartás.

Az igénybejelentő lapon nyilatkozni szükséges:

az igénybejelentő nevéről, személyazonosító adatairól, lakóhelyéről, tartózkodási helyéről, az igénybejelentéssel érintett ingatlan címéről, az igényelt fűtőanyag fajtájáról (tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett), arról, hogy a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedései során még nem részesült juttatásban, arról, hogy a nyilatkozaton szereplő adatokat a Hivatal, illetve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága kezelheti, azzal kapcsolatban ellenőrzést folytathat.
 (Forrás: biatorbagy.hu)

Az igénylőlapot innen, vagy a biatorbagy.hu oldalról le lehet tölteni, majd  2018. október 15-ig a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal postacímére, vagy Ügyfélszolgálatára (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A.) kell eljuttatni.

Az igénybejelentéssel kapcsolatos további tájékoztatás munkaidőben a Hivatal Igazgatási Osztályának munkatársaitól (06-23/310-174/228 mellék), vagy osztályvezetőjétől, Pomaházi Krisztinától (06-23/310-174/218 mellék) kérhető.

(2018. 09. 30. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.