Új aszfaltos út a Pecatónál

Nem lehet nem észrevenni, hogy pár napja vadonatúj aszfaltos út kanyarodik a horgászháztól az Estike útca felé. Az aszfaltozás az önkormányzati útjavítással agyidőben zajlott, így még azt is hihetnénk, hogy onnan a kezdeményezés. Sajnos nem, az utat egy új és egy régi pecatavi lakos összefogásának köszönhetjük. Kiss Krisztián és Papcsik László önerőből készítette el az utat.

Az út természetesen önkormányzati engedéllyel, több mint 15 éves útépítési gyakorlattal rendelkező cég kivitelezésében épült. Murvás alapozásra 4-5 cm vastag andezit vagy bazalt kőzúzalékos  bitumen aszfalt került. Az útszakasz szélessége 4 méter, a hossza 150 méter lett. Sajnos az Estike utca közepénél véget ér, ugyanis ott fogyott el a pénz.

Az útépítés költsége 1 900 000 Ft lett. Ez a pénzt ketten, saját zsebből fizették, ezért tisztelettel kérik a pecataviakat, akik ezt az útszakaszt használják, vagy használni fogják, hogy saját lehetőségeikhez mérten anyagilag járuljanak hozzá. Az adományokat az Estike utca 7. szám alatt várják.


A pecataviak nevében köszönjük. Vigyázzunk rá mindannyian!

(Égő Ákos – 2017. 03. 07.)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.