Új gyalogosút épül a Pecató buszmegállóhoz

A pecatavi buszmegálló a Sóskúti úton, a kereszteződéstől Sóskút felé található. Nincs közel, gyalogos megközelítése a 8104-es főúton gyakorlatilag életveszélyes. A betonúton nem lehet sétálni a sűrű gépjárműforgalom miatt. A megállóba vagy az onnan haza igyekvők az útpadkára kényszerülnek, a koszba, sárba. Mindez a szürkület beálltával még veszélyesebbé válik, nem csoda, hogy már halálos baleset is történt ezen a szakaszon.

A helyi lakosok évek óta kérik az Önkormányzatot, hogy oldja meg a helyzetet, sőt már saját tervek is születtek a megoldás reményében. A kérvény írásban is megszületett, és a bizottsági ülésen is elhangzott. A megfelelő gyalogos út kialakításának első akadálya az volt, hogy a terület a Pilisi Parkerdő tulajdona. Most végre – a szó szoros értelmében – zöld utat kapott a projekt, a Pilisi Parkerdő Budakeszi Erdészete engedélyt adott a gyalogút kialakítására. A munkát a mai napon az erdőterület karbantartója, a Bia-Fa Kft. megkezdte, és kitisztította a tervezett gyalogút nyomvonalát.

A gyalogút a lehajtó csomóponttól a buszmegállóig tart, gyakorlatilag a fűúttal párhuzamosan halad az erdősávban. Az első pár méteren a régi út vonalán megy a nyomvonal, ami az Alsó-malomhoz vezetett. Hossza körülbelül 140 méter lesz, amit 200 kényelmes lépésben két perc alatt le lehet tudni.

A továbbiakban – önkormányzati keretből – egy külsős cég elegyengeti a terepet és murvával szórja le. Sajnos szilárd útburkolatot egyelőre nem kap. Viszont annyi biztos, hogy a téli estéken idén már nem kell a főút mellett botorkálnunk.

(Égő Ákos – 2017. 09. 13)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.