Új kályha a felajánlásokból

Hetek óta komoly fagyok vannak, a fűtést sok helyen fával oldják meg a Pecatónál. Így melegíti fel ideiglenes lakhelyét Gábor is. Emlékszünk, ő az, akinek a helyi lakosok rengeteget segítettek miután leégett a háza. Gábor élete lassan-lassan ismét az általa megszokott rend szerint alakul, nap mint nap nem hagyja ki a gyalogos túrát Biatorbágyra sem.

Már jött a tél, amikor hallottam, hogy vissza kellett adnia a kályhát, amit év elején kapott. Nem voltam boldog, de amikor kérdeztem, hogy mi a helyzet, mindig megnyugtatott, hogy megoldotta, tud fűteni. Ráadásul egy helyi lakos jóvoltából tűzifával is el van látva. De azért nem hagyott nyugodni a dolog és megnéztem, mi is az a „megoldás”. Gábor ügyes, leleményes ember, valóban épített egy úgy-ahogy működő téglakandallót a régi helyére, de sem a technológia, sem az építőanyag nem volt biztonságos.

Február óta őrzök Gábornak 60 000 Ft-ot, amit eredetileg a háza újjáépítésére szántunk. Sajnos ez dugába dőlt, mert elvesztette a telket, amin a volt háza állt. (Ez egy szomorú történet, ne is menjünk most bele.)

Gábor csupán egyszer kért 11000 Ft-ot egy csekk befizetésére. Most úgy gondoltam, ennél nincs jobb alkalom, hogy hasznos dologra fordítsam, a maradék pénzen egy megbízható, biztonságos kályhát vegyek. Néztem a hirdetésekben a használt kályhákat, sőt, voltam megnézni egyet, de nem volt meggyőző, inkább az új mellett döntöttem. Így a mai napon egy 9 kW-os Galga kandallót sikerült megvásárolnom 49 990 Ft helyett tavalyi 42 900 Ft-os áron. A kályha már Gábornál, azt ígérte, ma beüzemeli.

Köszöni szépen mindenkinek, aki eddig is segített. Az éveleji adakozásnak lám most is van hozadéka.

(Égő Ákos 2016. 12. 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük