Új kályha a felajánlásokból

Hetek óta komoly fagyok vannak, a fűtést sok helyen fával oldják meg a Pecatónál. Így melegíti fel ideiglenes lakhelyét Gábor is. Emlékszünk, ő az, akinek a helyi lakosok rengeteget segítettek miután leégett a háza. Gábor élete lassan-lassan ismét az általa megszokott rend szerint alakul, nap mint nap nem hagyja ki a gyalogos túrát Biatorbágyra sem.

Már jött a tél, amikor hallottam, hogy vissza kellett adnia a kályhát, amit év elején kapott. Nem voltam boldog, de amikor kérdeztem, hogy mi a helyzet, mindig megnyugtatott, hogy megoldotta, tud fűteni. Ráadásul egy helyi lakos jóvoltából tűzifával is el van látva. De azért nem hagyott nyugodni a dolog és megnéztem, mi is az a „megoldás”. Gábor ügyes, leleményes ember, valóban épített egy úgy-ahogy működő téglakandallót a régi helyére, de sem a technológia, sem az építőanyag nem volt biztonságos.

Február óta őrzök Gábornak 60 000 Ft-ot, amit eredetileg a háza újjáépítésére szántunk. Sajnos ez dugába dőlt, mert elvesztette a telket, amin a volt háza állt. (Ez egy szomorú történet, ne is menjünk most bele.)

Gábor csupán egyszer kért 11000 Ft-ot egy csekk befizetésére. Most úgy gondoltam, ennél nincs jobb alkalom, hogy hasznos dologra fordítsam, a maradék pénzen egy megbízható, biztonságos kályhát vegyek. Néztem a hirdetésekben a használt kályhákat, sőt, voltam megnézni egyet, de nem volt meggyőző, inkább az új mellett döntöttem. Így a mai napon egy 9 kW-os Galga kandallót sikerült megvásárolnom 49 990 Ft helyett tavalyi 42 900 Ft-os áron. A kályha már Gábornál, azt ígérte, ma beüzemeli.

Köszöni szépen mindenkinek, aki eddig is segített. Az éveleji adakozásnak lám most is van hozadéka.

(Égő Ákos 2016. 12. 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.