Új pecatavi bolt lesz

Már több mint két éve, hogy Pecató kisbolt nélkül maradt. Nagy veszteség ez nekünk, mert nem csak egy sima élelmiszerüzlet volt, hanem egy központi helyen lévő találkapont, ahol hazafelé összefuthatott pár jó barát. A bolt üzemeltetői, Andi és Peti éveken át támogatta az év végi összejöveteleket is, mindig lehetett rájuk számítani, ha meg kellett hirdetni egy eseményt. Andi, az ingatlan tulajdonosa Budapestre költözött a családjával, így a kisbolt sorsa megpecsételődött. Sokáig üresen állt, de pár hónapja ismét egy lelkes pecatavihoz, Fekete Lacihoz került, aki nemcsak folytatná a hagyományokat, hanem csodálatos tervekkel rukkolt elő.

Talán kevesen tudják, hogy a pecatavi kisboltnak történelme van. Már Andi édesanyja, Ica is kisboltot üzemeltetett a kétezres évek eleje óta, sőt ezen a területen állt egykoron Rudi régi kifőzdéje is. Biáról és Sóskútról jártak ide a vendégek. Ha Laci és Ildikó tervei megvalósulnak, akkor akár ez így lehet a jövőben is.

A látványtervet Öztürk Kemal készítette.

A jelenlegi épületeket alaposan fel kell újítani. A háttérmunka ugyan elkezdődött, de az biztos, hogy nagy munka előtt állnak. A tervek szerint egy 60 négyzetméter körüli kisboltot és egy hozzá kapcsolódó emeleti, panorámateraszos büfét szeretnének kialakítani.

Leghamarabb 2022-ben lehet a nyitás. Első lépésben a bolt fog megnyílni, utána a büfé. Sok pénzre, sok munkára és sok engedélyre lesz szükség, hogy a pecataviaknak ismét boltjuk legyen. Ha valaki tud bármiben is segíteni, Laciék örömmel fogadják: pecatokft@gmail.com.

 

 

1 Response

  1. 2022. 10. 28.

    […] ingatlan sokáig várta új gazdáját. Pár éve felcsillant a remény, amikor az új tulajdonos bejelentette, hogy szeretné folytatni a hagyományokat.Óriási átalakítás kezdődött, új alapokon, új […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.