Új utód a pecatavi mikrohullámú internetporondon

A pecatavi mikrohullámú internet véget nem érő története ismét új fejezetet nyitott.
A tegnapi napon érkezett egy levél a WLA Interservice KFT-től. Aki Enternet vagy esetleg valaha Tranzit Nerwork, alias Tranzit Telekom, más szóval Wnex előfizető volt, az megkaphatta.
Így szól a levél:

Tisztelt Hölgyem / Uram,
Kedves Ügyfelünkl

Ezúton értesítjük, hogy cégünk a Tranzit Telekom Kft. ügyfeleinek további, helyhez kötött Internet elérési szolgáltatást, az előfizetők kiszolgálását a WLA Interservice Kft.-vel való szerződéses megállapodás keretein belül, a továbbiakban fenti cég látja el, várhatóan –2016.08.01-tő|, folyamatosan, (de legkésőbb 2016.08.30.-tó|)

Ennek kapcsán az alábbi információkat közöljük:

– a szünetmentes szolgáltató váltás illetve a szolgáltatás megszűnése esetén előírt módon állapodtunk meg az új szolgáltatóval, a zökkenőmentes és folyamatos szolgáltatás biztosítása érdekében.

– Abban az esetben, ha nem kívánja elfogadni az új szolgáltató szerződéses feltételeit kérjük, jelezze, írásban az ínfo@wla.hu email címen. (2016.08.30-ig) Ennek beérkezése esetén mindennemű egyéb jogkövetkezmény, vagy fizetési kötelezettség nélkül a szerződéses jogviszony felmondható. Amennyiben Ön a továbbiakban is igénybe kívánja venni szolgáltatásunkat, kérjük a csatolt adatbekérő dokumentumot legyen kedves kitöltve visszaküldeni részünkre, az új szerződés kiállítása végett. A lemondó nyilatkozat hiánya esetében, a www.wla.hu Internet oldalon közzétett ÁSzF-t kölcsönösen elfogadottnak tekintendő, és az új szolgáltató elsőként
kipostázott számlája is befogadottnak tekintendő, új szerződés aláírása azonnal nem szükséges. Az első számla kiegyenlítésével az új szolgáltatóval kerül szerződéses jogviszonyba, így folyamatossá válik a jogviszony.

A fentiek alapján a szeptemberi előfizetési díj már az új szolgáltató által kiállított számla alapján és részére fizetendő. Átutalás esetén kérjük, a bankszámla számot ellenőrizni szíveskedjen.

Csatolva küldjük Önnek továbbá lakossági szolgáltatási csomagjainkat.
Az adatkérő dokumentumot az info@wla.hu e-mail címre vagy a 1163 Budapest Kócs u. 7. cím alá várjuk.

Tisztelettel:

2016.08.25.

                  Póti Zsuzsanna
                  Ügyvezető

A kimért, nem túl barátságos hangvételű levélnek akár még örülhetnék is, mert ugye a hányatott internetes sorsú Pecatónak nagy szüksége lenne egy masszív szolgáltatóra, aki megfelelő minőségben, megfelelő szupporttal biztosítaná az internet-elérhetőségünket. De nem tudtam örülni.

Az első problémát az okozta, hogy én nem vagyok Tranzit Telekom előfizető, ahogy a levélben hivatkozva vagyon. 2015. márciusban szűnt meg a jogviszony, amikor Enternetre váltottak. De mivel 2015 végén az EnterNet 2001 Kft. is felmondta a szolgáltatást, így már Enternet ügyfél sem vagyok, mobil internetre váltottam.
Ok, lehet adminisztrációs hiba, nincs gond. Elvileg figyelmen kívül hagyhatnám a levelet, de hát ha kérik, bejelentem én, hogy nincs rá szükségem.
Csakhogy a fentiek szerint 2016. 08. 30-ig kellene jeleznem írásban, ha nem kívánom elfogadni az új szolgáltató szerződéses feltételeit. Ezt egy 2016. 08. 25-én kelt levélben írják, amit a postai bélyegző tanulsága szerint 2016. 08. 31-én adtak fel. Vagyis egy nappal a határidő lejárta után postázták a levelet.

Érezhették, hogy igyekezni kellene, mert elsőbbségivel jött a levél (viszont nem ajánlva), amit én rendje-módja szerint 2016. 09. 01-én meg is kaptam. Így sajnos a határidőket bajosan tartom be, várhatom a csekket, és ha tetszik, ha nem, be kell fizetnem. Illetve nekem nem, mert én nem voltam ügyfél, de másnak sem, mert ez bizony nem jogszerű.

Valószínűleg a levél megírása jóval előbb történhetett mint a keltezés. Erre utal az is, hogy a 2016. 08. 25-én kelt levélben a jövőbe mutatóan „várhatóan – 2016.08.01-től” olvasható.

Az elmúlt évek tapasztalatai bizalmatlanná tettek a pecatavi mikrohullámú internetes szolgáltatással kapcsolatban. A folyamatos – papíron történt – szolgáltatóváltások semmilyen eredményeket nem hoztak, a szupport minősíthetetlen volt, miközben egy 10 éves technika figyelt a ház tetején. A mikrohullámú internet minőségéről és minősíthetetlenségéről minden pecatavi felhasználónak van története. Így aki tudta, más módon oldotta meg.

Kicsit utánanéztem ki is a WLA Interservice Kft, hogy a levélfiaskó után még mire is kellene számítanunk.
A www.wla.hu oldalon a céginformációnál megtudjuk, hogy 1997 óta van jelen az informatikai és informatikai távközlés piacon, viszont a céginfo.hu-ról az is kiderül, hogy ennél sokkal sokoldalúbb a vállalkozás, ugyanis többek között Víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelés, Vakolás, valamint Gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelme is szerepel a tevékenységi körben. A 2015-ös utolsó mérleg szerinti  árbevétel 101,46 Mft, viszont a cég létszáma csupán 4 fő.
Az adatokkal kapcsolatban természetesen messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de a cég létszáma nem nyugtatott meg.

Természetesen a fentiekkel kapcsolatban megírtam észrevételeimet az WLA Interservice Kft.-nek, amint van visszajelzés, beszámolok róla.

(2016.09.02. – Égő Ákos)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.